AdSenseBanner

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Η Agro Tourism Χαλκιδικής «βρήκε» την «ψυχή» της και την τοπική κοινωνία

Συνάντηση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής είχε ο Δήμος Κασσάνδρας με το ΑγρΟραμα, την 26/3/2010, στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «η Κασσάνδρα», για την δρομολόγηση της ενεργοποίησης όσων θέλουν και μπορούν να στηρίξουν την AGRO TOURISM 2010, που εφέτος θα γίνει 14-16 Μαΐου 2010.

Με την προεδρία του Δημάρχου κ. Αριστείδη Κανέλη, ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης ανέλυσε την σημαντικότητα της συμμετοχής όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, οι οποίοι είναι στην ουσία η «ψυχή» της κοινωνίας. Ο σχεδιασμός του προγράμματος του πολυσυνεδριακού μέρους της Agro Tourism έχει, όπως μας είπε η κα Αθηνά Μιχαηλίδου:

Το εκθεσιακό κομμάτι θα λειτουργεί από Παρασκευή πρωί μέχρι Κυριακή βράδυ

Την Παρασκευή πρωί είναι οι οργανωμένες επισκέψεις & περιβαλλοντικά παιχνίδια, ενώ τα εγκαίνια να γίνουν την Παρασκευή το απόγευμα

Το Σάββατο πρωί και απόγευμα καθώς και την Κυριακή (πρωί-απόγευμα) εξασφαλίσθηκαν δύο αίθουσες για να γίνονται εκδηλώσεις ανά δίωρο, όπως:

παρουσίαση του βιβλίου της Συλλογικής Ερευνητικής Εργασίας Μαθητών του Γυμνασίου Κασσάνδρας «Μελετώντας την παράδοση …», συνάντηση-συζήτηση με τους Νέους Αγρότες της Χαλκιδικής, παρουσίαση ίσως σύγχρονων τεχνικών για τα απόβλητα των ελαιοτριβείων, προβληματισμοί για το περιβάλλον σε συνδυασμό με τον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα, η συμβολή της αγροτικής παραγωγής, του Τουρισμού & του Πολιτισμού στην διαδικασία της Τοπικής Ανάπτυξης, κοινωνική ενεργοποίηση και συλλογική δράση, εκδήλωση του Συλλόγου Ξενοδόχων Χαλκιδικής, προσέγγιση στην παραδοσιακή γαστρονομία, διαγωνισμό παραδοσιακών συνταγών, επιχειρηματικότητα & καινοτομία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής κλπ.

Μετείχαν στην πρώτη προσέγγιση του προγράμματος οι: Γ. Παπαδοπούλου (αντιδήμαρχος), Α. Σπανός (αντιδήμαρχος), Δ. Τζηρίτης (αντινομάρχης), Θ. Νικολαϊδης (που ξεκίνησε τις Agro Tourism), Σ. Κατσάνης (Ν.Α.Χαλκιδικής), Α. Σχοινά, Α. Κολοβού (Άφυτος), Ι. Καραγιαννάκη (Άφυτος), Μ. Μπιτσίνη (Άφυτος), Π. Παντζίκης (Ν.Φώκαια), Η. Γκανηγιάννης (Ν.Φώκαια) και Π. Χατζηανδρέου με συνεργάτες του Συλλόγου «η Κασσάνδρα» που εξασφάλισαν θερμή εξαίρετη φιλοξενία.

Το πρόγραμμα της Agro Tourism θα οριστικοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Απρ 2010, στις 19.00, στον ισόγειο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «η Κασσάνδρα». Στην τελική μορφή του προγράμματος μπορούν όλοι οι τοπικοί φορείς να προτείνουν εκδηλώσεις, που θα φιλοξενηθούν από την Agro Tourism. Ο κ. Ακης Γιάτσογλου παρουσίασε 18 δημοσιεύσεις από τις τυχαίες αποδελτιώσεις για την Agro Tourism 2010, ενώ όλοι πήραν ένα μικρό φωτογραφικό απολογισμό από την Agro Tourism 2009, ο οποίος δίνει μια καλή εικόνα στους χορηγούς της φετινής διοργάνωσης.

Η Agro Tourism 2010 είναι μια πολυεκδήλωση με στόχο να φέρει κοντά τους τουριστικούς επιχειρηματίες και τους τοπικούς παραγωγούς ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, ώστε με την ενσωμάτωση στοιχείων τοπικού πολιτισμού να προβάλλονται όλα με την τοπική ταυτότητα, που τα διαφοροποιεί και τα κάνει μοναδικά.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες για να διαμορφωθεί αυτή η πλατφόρμα από 14 έως 16 Μαΐου που φιλοδοξεί ότι ίσως θα μπορούσε να είναι η απαρχή ενός τοπικού συμφώνου ποιότητας και μια βάση για τοπική ανάπτυξη.

πηγή: agri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails