AdSenseBanner

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Κοντά στους νέους η AEGEAN μετέφερε δωρεάν και με την αρωγή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών 5.500 μαθητές της νησιωτικής Ελλάδος



Η Aegean, με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια υποδέχθηκε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου με τους καθηγητές – συνοδούς τους και τους πρόσφερε μία δικαιολογημένη «απουσία» από το σχολείο. Το πρόγραμμα «Aegean – Κοντά στους Νέους» τους έδωσε την ευκαιρία να επισκεφθούν και να θαυμάσουν από κοντά το σύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης. Πιστεύουμε ότι η επίσκεψη αυτή είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο συμπλήρωμα στη σχολική τους ύλη αλλά και μια ευκαιρία να αισθανθούν υπερήφανοι, τόσο για την ιστορία όσο και για το παρόν της χώρας μας. Μία «απουσία» από το σχολείο που θα εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα της σχολικής χρονιάς. Η προσφορά της Aegean περιλαμβάνει τα αεροπορικά εισιτήρια από τον τόπο διαμονής, τη μεταφορά προς και από το Μουσείο, την ξενάγηση στο Μουσείο καθώς και την φύλαξη εντός του Μουσείου.

Από τις 19 Ιανουαρίου 2010 που ξεκίνησε το πρόγραμμα και μέχρι τις 19/3/2010, τελευταία ημέρα της Α΄φάσης, η AEGEAN έχει υποδεχθεί περίπου 5.500 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου με τους καθηγητές – συνοδούς τους από τις πόλεις και τα χωριά όλης της Κρήτης, της Κέρκυρας, της Κω, της Λέσβου, της Λήμνου και της Ρόδου. Συγκεκριμένα η AEGEAN μετέφερε εντελώς δωρεάν 1.890 μαθητές από 31 Γυμνάσια του Ν. Ηρακλείου, 249 μαθητές από 5 γυμνάσια του Ρεθύμνου, 1.134 μαθητές από 17 γυμνάσια του Ν. Χανίων, 61 μαθητές από 3 γυμνάσια του Ν. Λασιθίου, 266 μαθητές από 5 γυμνάσια της Κω, 430 μαθητές από 7 γυμνάσια της Κέρκυρας, 168 μαθητές από 3 γυμνάσια της Λήμνου, 619 μαθητές από 17 γυμνάσια του Ν. Λέσβου και 452 μαθητές από 9 γυμνάσια της Ρόδου.

Στη Β’ φάση του προγράμματος που θα υλοποιηθεί από τις 13/4/2010 μέχρι 13/5/2010 αναμένουμε να υποδεχθούμε μαθητές και από άλλα νησιά όπως της Μυκόνου, Σαντορίνης και Χίου. Στο τέλος της χρονιάς υπολογίζεται να έχουν μεταφερθεί συνολικά 10.000 μαθητές.

Είναι προφανές, ότι η οργάνωση και υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού και πολύπλοκου εγχειρήματος δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την έγκριση και συνεργασία, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθώς και του Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου της Ακρόπολης, εξασφαλίζοντας έτσι τις απαραίτητες άδειες και την ομαλή ροή του προγράμματος αλλά και χωρίς την συμπαράσταση και υλική συμβολή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Πρόθεση της AEGEAN είναι να συνεχίσει το πρόγραμμα αυτό και την επόμενη χρονιά και να το επεκτείνει και σε άλλες περιοχές της χώρας μας με την προϋπόθεση βέβαια ότι το Υπουργείο θα βρει κάποιο τρόπο ώστε τα εισιτήρια των μαθητών να μην χρεώνονται με το σπατόσημο που αντιστοιχεί σε 24 ευρώ για τις πτήσεις μετ’ επιστροφής, κάτι που εφέτος επιβαρύνει την AEGEAN και διπλασιάζει το κόστος για το πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος της AEGEAN κ. Θεόδωρος Βασιλάκης αναφερόμενος στο πρόγραμμα τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» γιατί από την πρώτη στιγμή που ανακοινώσαμε το πρόγραμμα AEGEAN-Κοντά στους Νέους ανταποκρίθηκε θετικά και το στηρίζει απαλάσοντας από τα εισιτήρια των μαθητών το τέλος αναχώρησης του αεροδρομίου. Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες η αρωγή τέτοιου μεγέθους είναι πολύτιμη. Ελπίζουμε οι μαθητές με την επιστροφή τους στις πόλεις τους και στα σχολεία τους, να μεταφέρουν μαζί τους τη γνώση για το ιστορικό παρελθόν του ελληνικού πολιτισμού. Κυρίως όμως να αισθανθούν για ποιο λόγο έχει νόημα να προσπαθούν συλλογικά για τους κοινούς μας στόχους. Πρωτοβουλίες που θα βοηθούν όλους μας να αισθανόμαστε υπερήφανοι για την πατρίδα μας και τον πολιτισμό της θα γίνονται πάντα από την AEGEAN και θα προβάλουμε πάντα τα δυνατά σημεία της χώρας μας μεταφέροντας μία εικόνα ποιότητας και αξιοπιστίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Ο κ. Γιάννης Παράσχης, Γεν. Διευθυντής του ΔΑΑ δήλωσε: «Δεν θα μπορούσαμε να μην υποστηρίξουμε έμπρακτα με μεγάλη χαρά την ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία της AEGEAN, που έφερε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης κοντά σε 5.500 παιδιά από τα νησιά μας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμβάλαμε σε αυτό το «πολιτισμικό ταξίδι» . Τα παιδιά αναχώρησαν από το αεροδρόμιό μας με τις εικόνες της ιστορίας μας και του ελληνικού πολιτισμού στις αποσκευές τους.»

Για την υποστήριξη του προγράμματος «AEGEAN – Κοντά στους Νέους», η AEGEAN έχει δημιουργήσει ένα microsite το http://acropolismuseum.aegeanair.com το οποίο είναι προσβάσιμο και από την ιστοσελίδα της AEGEAN www.aegeanair.com.

Σκοπός της δημιουργίας του είναι η παροχή πληροφοριών για το πρόγραμμα, απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις ενώ οι μαθητές και οι εκπρόσωποι κάθε τάξης έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν τις σκέψεις και τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, δημιουργώντας το δικό τους λεύκωμα και παράλληλα να δουν φωτογραφίες από την επίσκεψη της τάξης τους στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Όλοι εμείς στην Aegean, στεκόμαστε δίπλα στους νέους και δίνουμε το παρόν, με όσα μέσα διαθέτουμε, για την ενίσχυση και εξάπλωση του ελληνικού πολιτισμού. Αυτό το σημαντικό κοινωνικό έργο εγκαινιάζει το πρόγραμμα Aegean – Κοντά στους Νέους το οποίο έχει ως στόχο την στήριξη της ελληνικής νεολαίας μέσω του πολιτισμού, του αθλητισμού, της κοινωνικής και περιβαλλοντικής προσφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails