AdSenseBanner

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Υποχώρησαν 9% οι τιμές των ξενοδοχείων στην Αθήνα τον Φεβρουάριο


Kάμψη κατά 9% παρουσίασαν τον Φεβρουάριο οι τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, σύμφωνα με τα αποτελέσματα. Αυτό συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tHPI trivago Hotel Price Index), από το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών: www.trivago.gr τα οποία για τον μήνα Φεβρουάριο δημοσιοποιήθηκαν χθες στο Ντύσσελντορφ. Ο μέσος όρος διανυκτέρευσης σε δίκλινο δωμάτιο στα ξενοδοχεία της Αττικής κυμαίνεται στα 91 ευρώ τον Φεβρουάριο, ενώ στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης στα 119 ευρώ.

Σε σχέση με τον Ιανουάριο, οι τιμές διανυκτέρευσης στις πόλεις της Ελλάδας αυξήθηκαν κατά 4%. Στα ξενοδοχεία της Θεσσαλίας οι επισκέπτες μπορούν να βρουν δίκλινο δωμάτιο με μέσο όρο 98 ευρώ. Ο μέσος όρος των τιμών στην Πελοπόννησο είναι 89 ευρώ, ενώ στην Κεντρική Ελλάδα ο μέσος όρος τιμών διανυκτέρευσης έφτασε τα 114 ευρώ. Στις κυπριακές πόλεις ιδιαίτερα ανεβασμένες είναι οι ξενοδοχειακές τιμές της Λευκωσίας (136 ευρώ). Οσοι επισκεφθούν τη Λεμεσό θα βρουν τιμές στα 96 ευρώ. Ακόμα πιο φτηνά μπορούν να διανυκτερεύσουν οι ταξιδιώτες στην Πάφο (67 ευρώ) και στη Λάρνακα (58 ευρώ).

Συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2009, οι ευρωπαϊκές τιμές διανυκτέρευσης τον τρέχοντα μήνα είναι κατά 5% χαμηλότερες. Τους τελευταίους 8 μήνες οι τιμές ήταν κατά μέσον όρο 10% πιο χαμηλές από τα επίπεδα τιμών της προηγούμενης χρονιάς.

Εξάλλου, στις 33 από τις 50 πιο δημοφιλείς μητροπόλεις της Ευρώπης παρατηρήθηκε αύξηση στις τιμές από τον Ιανουάριο στον Φεβρουάριο. Τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών παρουσίασε η πόλη της Βενετίας (164 ευρώ), όπου οι τιμές ανέβηκαν κατά 48% λόγω του Καρναβαλιού. Επίσης και στη Βαρκελώνη (102 ευρώ, αύξηση 13%), στο Μιλάνο (133 ευρώ, αύξηση 14%) και στη Μπολόνια (102 ευρώ, αύξηση 16%) αυξήθηκαν οι τιμές από τον Ιανουάριο. Στη Μεγάλη Βρετανία σχετικά μεγάλες αυξήσεις παρουσιάζουν οι πόλεις του Εδιμβούργου (115 ευρώ), του Μάντσεστερ (101 ευρώ) (και οι δύο 15% αύξηση) και του Μπίρμιγχαμ (99 ευρώ, 14% αύξηση). Στο Λονδίνο, στο οποίο πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο το διεθνές Fashion Week, κυμαίνονται οι τιμές με μέσο όρο στα 141 ευρώ, 9% υψηλότερες από τον Ιανουάριο.

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr δείχνει τον μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται στις 40.000 καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago. Η trivago αποθηκεύει τις έρευνες κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα.

πηγή: www.trivago.gr, kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails