AdSenseBanner

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) διοργανώνει από 7–10/06/2010 επιχειρηματική αποστολή στο Βελιγράδι της Σερβίας.



Εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις αύξησαν τις εξαγωγές τους συμμετέχοντας, μεταξύ άλλων, στις επιχειρηματικές αποστολές που διοργάνωσε ο ΟΠΕ σε σημαντικές αγορές – στόχους.

Η ελληνική παρουσία αρχίζει μετά από χρόνια να γίνεται και πάλι αισθητή στις διεθνείς αγορές και τα ελληνικά προϊόντα να προκαλούν το έντονο ενδιαφέρον αγοραστών και επαγγελματιών.

Οι επιχειρηματικές αποστολές που διοργανώνονται από το 2005 έδωσαν την ευκαιρία στις επιχειρήσεις της χώρας μας να ανοίξουν νέους διαύλους επικοινωνίας με αξιόλογους αγοραστές, διανομείς και μέσα μαζικής επικοινωνίας στις αγορές – στόχους.

Σύμφωνα με στοιχεία διεθνών οικονομικών φορέων η οικονομία της Σερβίας συνέχισε να κινείται δυναμικά και στο πρώτο εξάμηνο του 2008. Το πραγματικό ΑΕΠ παρουσίασε αύξηση μεγαλύτερη του 8% έναντι αύξησης 7% του αντίστοιχου διαστήματος του προηγούμενου χρόνου.

Η Χώρα μας κατατάσσεται 1η στον πίνακα των ξένων επενδυτών με κυριότερους τομείς τις τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, πετρέλαια, ζάχαρη, τσιμέντα, αγροτική βιομηχανία κ.α.

Στην αγορά της Σερβίας δραστηριοποιούνται 200 αμιγώς Ελληνικές επιχειρήσεις και 250 μεικτές και απασχολούν περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους.

Οι άμεσες Ελληνικές επενδύσεις ανέρχονται σε 2,2 δις €.

Αναφορικά με τις διμερείς εμπορικές σχέσεις η χώρα μας εμφανίζεται να κατέχει την 11η θέση σαν εισαγωγός χώρα στο σύνολο των Σερβικών εξαγωγών ενώ οι εξαγωγές μας προς την ίδια χώρα μας έφεραν στην 17η θέση σε σχέση με το σύνολο των Σερβικών εισαγωγών.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) διοργανώνει από 7–10/06/2010 επιχειρηματική αποστολή στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Αν ενδιαφέρεστε να επεκτείνετε τη δραστηριότητά σας στην Αγορά της Σερβίας και του Μαυροβούνιου και ιδιαίτερα στο Βελιγράδι.

Αν οι δραστηριότητές σας ανήκουν στους παρακάτω κλάδους:

Δομικά υλικά
Έπιπλα
Γεωργικό & Αγροτεχνικό εξοπλισμό
Ιατρικό & Νοσοκομειακό εξοπλισμό
Τουρισμό
Υπηρεσίες

Αν σας ενδιαφέρουν και οι συναντήσεις με τοπικούς εισαγωγείς

Ο ΟΠΕ σας δίνει τη δυνατότητα με χαμηλό κόστος:
- να πραγματοποιήσετε προκαθορισμένες συναντήσεις με κατάλληλες εισαγωγικές
- επιχειρήσεις και διανομείς, στην παραπάνω πόλη
- να διερευνήσετε την δυνατότητα συνεργασίας
- να ενημερωθείτε για τον ανταγωνισμό και τις συνθήκες της αγοράς

Μετά και τη συμμετοχή του ΟΠΕ στη συνολική δαπάνη της επιχειρηματικής αποστολής, το κόστος διαμορφώνεται σε 900 € ανά εταιρεία/άτομο και περιλαμβάνει:
- πρόγραμμα και αίθουσα συναντήσεων
- αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα
- παραμονή σε ξενοδοχείο 5* με πρωινό
- μετακινήσεις εξωτερικού
- διερμηνεία
- δημοσιότητα & προβολή

Bάσει του συνημμένου κανονισμού του ΟΠΕ για συμμετοχή στις επιχειρηματικές αποστολές, η επιχείρηση πρέπει να καταβάλει με την αίτηση συμμετοχής το αργότερο μέχρι 31/03/2010, ως προκαταβολή, το 50% του συνολικού κόστους συμμετοχής της, ήτοι 450 € για κάθε άτομο που θα συμμετέχει στην αποστολή.
Η καταβολή του οφειλόμενου ποσού θα γίνεται:

είτε στο λογιστήριο του ΟΠΕ καθημερινά (08.00-14.00) στην Αθήνα σε μετρητά ή με επιταγή μηνός είτε με κατάθεση στην Εμπορική Τράπεζα, αριθμός λογαριασμού ΟΠΕ 054/84029998-IBAN: GR 66 0120 0540 0000 0008 4029 998.

Στο καταθετήριο πρέπει να αναφέρεται το όνομα της Επιχειρηματικής Αποστολής, καθώς και η επωνυμία της επιχείρησης. Αντίγραφο του σχετικού παραστατικού της Τράπεζας, παρακαλούμε να διαβιβάζεται στο fax 2109982402 ή στο email που αναφέρεται πιο κάτω, υπόψη κας Βιργινίας Αλεξανδρή.

Οι ενδιαφερόμενες για συμμετοχή επιχειρήσεις παρακαλούνται να αποστείλουν, σε ηλεκτρονική μορφή, συμπληρωμένη την συνημμένη δήλωση συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 31/03/2010, στον ΟΠΕ, κας Βιργινίας Αλεξανδρή, τηλ. 210 9982273, Fax: 2109982402, e-mail: valexandri@hepo.gr στην οποία μπορείτε να απευθύνεστε για περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails