AdSenseBanner

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς συνεδριακής αγοράς στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops του HAPCO


Σημαντικά ονόματα από την ελληνική και διεθνή συνεδριακή αγορά περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου & Workshops του HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Μαρτίου 2010 με θέμα «Διαχείριση Αλλαγών στη Συνεδριακή Αγορά» στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Αθήνα). Σημειώνεται ότι το 6ο Συνέδριο του HAPCO, όπως και όλα τα προηγούμενα, φέρει την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού-ΕΟΤ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει σημαντικά και επίκαιρα θέματα προς συζήτηση, λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν το υφιστάμενο πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον, αλλά και τις εξελίξεις της τουριστικής και κατ’ επέκταση συνεδριακής αγοράς σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, η 1η ενότητα του Συνεδρίου («Θεσμικές εξελίξεις στη διοργάνωση συνεδρίων») επικεντρώνεται στην Οδηγία 123 της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά και τις αλλαγές που θα επιφέρει η ψήφιση της από την ελληνική Κυβέρνηση στον τρόπο λειτουργίας των Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων. Την άποψη τους επί του θέματος έχουν κληθεί να παρουσιάσουν ο Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. του HATTA κ. Μάριος Καμμένος, ο Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος του HAPCO κ. Ιάκωβος Σταυρόπουλος και ο Καθηγητής Τουριστικής Οικονομικής και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος.

Η 2η ενότητα του Συνεδρίου («Συγχωνεύσεις και εξαγορές στη συνεδριακή αγορά: Διεθνής και ελληνική εμπειρία»), ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αγοράς, που προσπαθεί να ανακάμψει από την μεγαλύτερη ίσως οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, αποσκοπεί στην ενημέρωση των επαγγελματιών που εξετάζουν το ενδεχόμενο συγχώνευσης ή εξαγοράς της επιχείρησης τους. Ο κ. Jurriaen Sleijster, Executive Vice President της MCI και ο Δρ Βασίλειος Παπαδάκης, Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με έναν εκπρόσωπο εταιρίας Συμβούλων Επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν τις στρατηγικές δράσεων που πρέπει να ακολουθήσει μια επιχείρηση προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε αφενός να κάνει την καλύτερη επιλογή και αφετέρου να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αναγνωρίζοντας την έλλειψη στοχευμένης προβολής του ελληνικού συνεδριακού προϊόντος και την άμεση ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου marketing, η 3η ενότητα του Συνεδρίου («Το σύγχρονο Marketing στο συνεδριακό τουρισμό») περιλαμβάνει ομιλίες ειδημόνων και παρουσίαση ενός σχεδίου δράσης για το marketing του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού. Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται ο Δρ Κώστας Αντ. Πετράκης, Κοινωνιολόγος – Επικοινωνιολόγος, η κυρία Νατάσα Κεφαλά, Business Development Manager του Athens Convention Bureau (ACB) και η κυρία Claudia Delius-Fisher, Director Congress Frankfurt, Messe Frankfurt Venue GmbH & Co. KG, ενώ ο Δρ Δημήτρης Κούτουλας, Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης και Marketing έχει αναλάβει την επιμέλεια και παρουσίαση του σχετικού σχεδίου δράσης.

Στο πλαίσιο της 4ης ενότητας του Συνεδρίου, που φέρει τον τίτλο «Περιβαλλοντική διαχείριση στη διοργάνωση συνεδρίων», ομιλίες θα απευθύνουν ο κ. Μιχάλης Βασταρδής, Γενικός Διευθυντής του Elysium Resort & Spa και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπως επίσης και η κυρία Διονυσία Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη του Προγράμματος Green Key της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης. Στόχος όλων των ομιλητών είναι αφενός να παρουσιάσουν τις τελευταίες «πράσινες τάσεις» της αγοράς και αφετέρου τους τρόπους εφαρμογής τους στη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων.

Συνέχεια έχει η 5η ενότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Καθηγητής & Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Δρ Περικλής Λύτρας και οι απόφοιτοι Τουριστικών Σχολών (Πανεπιστημίου / ΤΕΙ / ΑΣΤΕΡ αντίστοιχα) κ.κ. Κωνσταντίνος Σεργόπουλος, Σωτήρης Βασιλείου, Λεωνίδας Τσάγγαρης θα μιλήσουν για την «Τουριστική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ελλάδα: Ιδιαιτερότητες, Αντινομίες και Προοπτικές». Τέλος, ακολουθεί, όπως κάθε χρόνο, η 6η ενότητα με τα «Συμπεράσματα».

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο του HAPCO, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων διοργανώσεων, περιλαμβάνει, πέραν των Θεματικών Ενοτήτων, και τρία (3) ιδιαίτερα ενδιαφέροντα Workshops, όπου οι Σύνεδροι έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης και συζήτησης περί πρακτικών θεμάτων και νέων τεχνολογικών εφαρμογών.

Το πάνελ του 1ου Workshop με τίτλο «Τεχνολογία και Web-Marketing» αποτελείται από εκπροσώπους τριών εταιριών. Πιο συγκεκριμένα, τον κ. Θεόδωρο Κουμέλη, Ιδρυτή της Travel Media Applications, τον κ. Διαμαντή Κιτρίδη, Ιδρυτή της Citrine Marketing Communication και τον κ. Νίκο Μαλέα, Σύμβουλο Υποστήριξης της B & A Asset. Μέσα από τις ομιλίες τους θα παρουσιάσουν στο κοινό πρακτικές και άμεσες προτάσεις τεχνολογικών εφαρμογών, που μπορούν να υιοθετηθούν από την τουριστική αγορά για την αποτελεσματικότερη προώθηση και προβολή των διοργανώσεων.

Το 2ο Workshop με τίτλο «Το σύγχρονο marketing: Από τη θεωρία στη πράξη» αποτελεί συνέχεια της 3ης ενότητας του Συνεδρίου, που φέρει τον τίτλο «Το σύγχρονο Marketing στο συνεδριακό τουρισμό». Η κυρία Μιράντα Ιωάννου, Managing Director της SCS Limited και Πρόεδρος του ICCA Mediterranean Chapter θα επισημάνει τις δυνατότητες μέγιστης αξιοποίησης των οφελών των Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών από τη συμμετοχή τους στο ICCA, όπως επίσης και τους παράγοντες-κλειδιά για την επιτυχή διεκδίκηση μιας διοργάνωσης.

Τέλος, ο κύκλος των Workshops ολοκληρώνεται με το 3ο κατά σειρά, που έχει ως θέμα «Κοινές Προμήθειες και Στρατηγικές Μείωσης Κόστους». Για το θέμα αυτό, θα μιλήσει ο κ. Εμμανουήλ Κυριακίδης, Γενικός Διευθυντής της Leading Tourism Cluster, ο Δρ. Αστέριος Χατζηπαραδείσης, Προϊστάμενος της Μονάδας Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Ειδικής Γραμματείας για την Ανταγωνιστικότητα, ο κ. Χάρης Γκίνος, Μέλος του Συμβουλίου της AIIC (Διεθνής Ένωση Διερμηνέων Συνεδρίων), Εκπρόσωπος Ελλάδος και Κύπρου, Σύμβουλος Διερμηνέας και ο κ. Παναγιώτης Ποδηματάς, Διευθύνων Σύμβουλος P.C. Podimatas Audiovisual S.A., Αντιπρόεδρος Δ.Σ. HAPCO.

Ευελπιστώντας στην επίτευξη μιας ακόμη άψογης διοργάνωσης, με διάθεση πολύτιμης γνώσης και εμπειρίας, σας καλούμε όλους να στηρίξετε με τη παρουσία και τις απόψεις σας το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops του HAPCO, συμβάλλοντας όλοι μαζί ουσιαστικά στην ανάπτυξη του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού.

πηγή: http://www.hapco.gr/hpnDetails.aspx?anakid=48

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails