AdSenseBanner

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη, 2 Μαρτίου, για τα ελληνικά νησιά


Το ελληνικό τμήμα των Γυναικών της Ευρώπης (Association Femmes d’Europe a.i.s.b.l.) σε συνεργασία με το Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιωτικής Ελλάδας «Νήσων Περίπλους» και με τη στήριξη των Ευρωβουλευτών κας Ρόδης Κράτσα, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κας Άννυς Ποδηματά, Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενέργειας, Βιομηχανίας και Έρευνας διοργανώνουν, την Τρίτη 2 Μαρτίου και ώρα 19:15, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Κτίριο P-H SPAAK – αίθουσα P5Β001, μια βραδιά αφιερωμένη στα ελληνικά νησιά.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν από διακεκριμένους εισηγητές, διαδρομές αρχιτεκτονικής, γεύσης, περιήγησης κάστρων αλλά και θαλάσσιες περιηγήσεις στα ελληνικά νησιά. Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστεί η μοναδική ταυτότητα της νησιωτικής Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

Φωτογραφική Έκθεση με τίτλο «Νήσων Περίπλους - Στεριές Θαλασσινών» που έχει ως θέμα τη Νησιωτικότητα.

Παρουσίαση των ιδιαίτερης αισθητικής αξίας Εκδόσεων του Δικτύου «Νήσων Περίπλους»:

•Φωτογραφικό λεύκωμα με αξιοθέατα «Στεριές Θαλασσινών» και Φωτογραφικό λεύκωμα για την αρχιτεκτονική των νησιών «Αρχιτεκτονική του Φωτός»
•Εναλλακτικός τουριστικός οδηγός «Νήσων Περίπλους...Εναλλακτικά»
•Λεύκωμα γαστρονομίας «Κύματα Γεύσεων»
•Τόμος άρθρων και εισηγήσεων «Νήσων Περίπλους: Ιδέες και σκέψεις για το μέλλον της νησιωτικής Ελλάδας»
Προβολή Video

Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία με κρασί και προϊόντα από τα νησιά μας.

Λίγα λόγια για το Δίκτυο «Νήσων Περίπλους»

Ένδεκα Ομάδες Τοπικής Δράσης Νησιωτικών Περιοχών της Ελλάδας και συγκεκριμένα από τα Ιόνια, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και το Βόρειο-Ανατολικό Αιγαίο, αντιλαμβανόμενες την προστιθέμενη αξία και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη των διατοπικών συνεργασιών, δημιούργησαν το 2007 το Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιωτικής Ελλάδας «Νήσων Περίπλους», στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER+.

Σκοπός και στόχος είναι η ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας των νησιωτικών περιοχών σε μια σειρά από άξονες με κύριο εργαλείο την δικτύωση των νησιωτικών περιοχών.Εταίροι του Δικτύου «Νήσων Περίπλους» είναι οι:

•Αναπτυξιακή Ηρακλείου (Συντονιστής Εταίρος),
•Αναπτυξιακή Λασιθίου,
•Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης,
•Α.Κ.Ο.Μ.Μ. - Ψηλορείτης,
•Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου,
•Αναπτυξιακή Εταιρεία Λήμνου,
•Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου,
•Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων,
•Συνεταιριστική Αυτοδιοικητική Ζακύνθου,
•Αναπτυξιακή Εταιρεία Κεφαλονιάς & Ιθάκης
•Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων
«...Η έκφραση «Νήσων Περίπλους» δεν σημαίνει απλά ένα « ταξίδι» γύρω από τα νησιά μας. Για τις έντεκα νησιωτικές περιοχές που εργάζονται μαζί, σημαίνει πολύ περισσότερα. Σημαίνει συνεχής εργώδης προσπάθεια για την ανάπτυξή τους, σημαίνει να βλέπει κανείς, να γεύεται, να μαθαίνει και να αισθάνεται την ουσία της νησιωτικής Ελλάδας, τη μοναδική ταυτότητα των νησιών και τον πολιτισμό τους...»

Λίγα λόγια για την Οργάνωση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

Association FEMMES d'EUROPE (a.i.s.b.l.)



Επίτιμη Πρόεδρος είναι η κα Margarida Barroso και Πρόεδρος είναι η κα Marie-Anne Dage.

Οι «Γυναίκες της Ευρώπης» είναι μια φιλανθρωπική, μη πολιτική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1976. Αυτή τη στιγμή αποτελείται από 1100 γυναίκες που προέρχονται κατά την πλειονότητα τους από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι γυναίκες αυτές εργάζονται από κοινού εθελοντικά μέσα σε πνεύμα φιλίας με σκοπό να βοηθήσουν τους πιο φτωχούς.

Επίτιμη πρόεδρος της οργάνωσης είναι με βάση το καταστατικό η εκάστοτε σύζυγος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση, αποτελείται από το εκτελεστικό γραφείο και από δύο αντιπροσώπους ανά χώρα.

Η οργάνωση «Γυναίκες της Ευρώπης» χρηματοδοτεί ανθρωπιστικά έργα που δεν λαμβάνουν κρατική βοήθεια και που έχουν σαν στόχο τους την καταπολέμηση της φτώχιας. Παραδείγματα προγραμμάτων που ενισχύθηκαν από τις «Γυναίκες της Ευρώπης»: εξοπλισμός ενός κέντρου για παιδιά που ζούν στο δρόμο (Γερμανία), ανακαίνιση δωματίων σε εστία για άπορες κοπέλες (Ελλάδα), διαμόρφωση της κουζίνας και του μπάνιου σ'ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για κορίτσια (Καλκούτα), εξοπλισμό για ένα κέντρο επιμόρφωσης γυναικών (Βραζιλία), κατασκευή ενός μικρού μαιευτικού κέντρου (Σενεγάλη), αγορά ενός μικρού μεταχειρισμένου λεωφορείου για τη μεταφορά παιδιών που πάσχουν από καρκίνο (Μαδρίτη), αγορά βασικού ιατρικού εξοπλισμού για νοσοκομείο (Μογγολία).

Τα χρηματικά ποσά τα οποία έχουν μοιραστεί μέχρι σήμερα ανέρχονται σε περισσότερα από 6.500.000 Eυρώ και δόθηκαν περίπου σε 1.700 έργα.

Κάθε χρόνο, τα συγκεντρωμένα κεφάλαια μοιράζονται σε προγράμματα τόσο στις Ευρωπαϊκές όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ένα μέρος αυτών των κεφαλαίων χρησιμοποιούνται για επείγουσα βοήθεια.

Χάρη στις σημαντικές προσπάθειες των μελών της και στη γενναιοδωρία των φίλων της, η Οργάνωση «Γυναίκες της Ευρώπης» μπόρεσε να χρηματοδοτήσει το 2008 έργα συνολικού ύψους 374.569 Ευρώ, τα οποία μοιράστηκαν ως εξής: Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 41%, Υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης 3%, Λατινική Αμερική 14%, Ασία και Μέση Ανατολή 10%, Αφρική 32%.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ



Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010



19:15 ΚΤΙΡΙΟ P-H SPAAK - ΑΙΘΟΥΣΑ P5 B001



Προβολή VIDEO «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ»



19:15 Χαιρετισμοί

κα Άννυ Ποδηματά και κα Ρόδη Κράτσα, Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

19:30 Εισαγωγή - Δίκτυο «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ»
κα Δήμητρα Καμπέλη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δικτύωσης, Αναπτυξιακή Ηρακλείου

19:35 «Παραδοσιακά, Βιοκλιματικά Κτήρια στα Ελληνικά Νησιά»

κ. Γεώργιος Πουσσαίος, Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

19:55 «Κάστρων Περίπλους» κ. Ελευθέριος Σταυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ)

20:15 «Θαλάσσιος Τουρισμός στα Ελληνικά Νησιά»

κα Ελισάβετ Χατζηνικολάου, Εμπειρογνώμονας σε Θέματα Τουρισμού, πρ. Διευθύντρια Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

20:30 ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΤΙΡΙΟΥ SPINELLI:

20:45 «Οι Δρόμοι του Κρασιού»

κ. Νίκος Μηλιαράκης, Πρόεδρος Δικτύου Οινοπαραγωγών Νομού Ηρακλείου

20:55 Παρουσίαση Φωτογραφικής Έκθεσης και Εκδόσεων Δικτύου «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ», Προβολή Video, «Στεριές Θαλασσινών, 10.000 Εντυπώσεις» κ. Αναστάσιος Μ. Περιμένης, Γενικός Διευθυντής, Αναπτυξιακή Λέσβου

21:00 Δεξίωση Συμμετεχόντων με Ελληνικά Τοπικά Νησιωτικά Κρασιά και Προϊόντα Γαστρονομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails