AdSenseBanner

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΘΕΟΞΕΝΙΑ : Aναπαλαιωμένος ξενώνας του 19ου αιώνα...



Σε έναν αναπαλαιωμένο ξενώνα των αρχών του 19ου αιώνα, στην πλατεία του χωριού Αλωνίσταινα, δημιουργήθηκε το ΘΕΟΞΕΝΙΑ που συνδυάζει με τρόπο μοναδικό παράδοση και πολυτέλεια. Όλα τα παραδοσιακά στοιχεία της κατασκευής έχουν διατηρηθεί, ενώ η διακόσμηση έχει αναφορές στην ιστορία του τόπου. Τα όμορφα χρώματα στους τοίχους και στα έπιπλα, τα παραδοσιακά χαλιά και κιλίμια, οι πίνακες με αναπαραστάσεις της αγροτικής και οικογενειακής ζωής στην Αρκαδία του 18ου και 19ου αιώνα, η βιβλιοθήκη με ενδιαφέροντα βιβλία στο καθιστικό, όλα αποτελούν στοιχεία υψηλής αισθητικής και ταυτόχρονα ενώνονται σε μια ζεστή, σχεδόν σπιτική ατμόσφαιρα.

Στα δωμάτια κυριαρχούν τα γήινα χρώματα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα φιλική και ξεκούραστη. Το σπιτικό πρωινό, φτιαγμένο με μεράκι από προϊόντα της περιοχής, τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρεται στον μεγάλο καταπράσινο κήπο, ενώ το χειμώνα δίπλα στο αναμμένο τζάκι, σε μια ζεστή, οικογενειακή ατμόσφαιρα. Στο πολύ καλό εστιατόριο του ξενώνα τα γεύματα παρασκευάζονται σε παραδοσιακή κουζίνα από υλικά βιολογικής προέλευσης.

Το «Θεοξένια» είναι ένας σπάνιος ξενώνας, στον οποίο παράδοση, υψηλή αισθητική και πολυτέλεια συνυπάρχουν, χωρίς υποχωρήσεις και εκπτώσεις της μιας έναντι των άλλων. Η ισορροπία αυτή είναι που δίνει το ξεχωριστό χρώμα στο χώρο αυτό, ο οποίος υπηρετεί σύμφωνα με την αρχαία, αλλά και την νεοελληνική παράδοση, το θεάρεστο έργο της φιλοξενίας.

Η Αλωνίσταινα χτίστηκε πάνω στην αρχαία Ελισσώνα και πήρε το όνομά της από την αγροτική εργασία του αλωνίσματος. Φωλιασμένη σε μιαν όμορφη κοιλάδα, την οποία αγκαλιάζουν οι πλαγιές του Μαινάλου.Ήταν ένα χωριό φημισμένο για τη φιλοξενία του. Στην είσοδό του υπήρχε μια βρύση για τους διψασμένους και μέσα στο χωριό φιλόξενα χάνια εξυπηρετούσαν τους περαστικούς και χρησίμευαν για την ξεκούραση των ζώων.
Τα χρόνια πέρασαν και σήμερα η Αλωνίσταινα είναι ένα όμορφο χωριό με πετρόκτιστα σπίτια και όμορφους κήπους

Αξιοθέατα: Σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Εκδρομές στο βουνό, πεζοπορία. Ποδηλασία βουνού. Επίσκεψη στο ιστορικό χωριό Λιμποβίσι. Επίσκεψη στις μονές Φιλοσόφου, Αιμυαλών και Προδρόμου, που βρίσκονται στον ποταμό Λούσιο. Πεζοπορία στο φαράγγι του Λούσιου. Επίσκεψη στο υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα. Διαδρομές 4x4 στα γειτονικά χωριά και σε ορεινές διαδρομές της περιοχής.

Χαρακτηριστικά
Έτος έναρξης λειτουργίας: 1999
Σύνολο κλινών: 18
Σύνολο δίκλινων δωματίων: 4, Σύνολο τρίκλινων δωματίων: 2, Σύνολο τετράκλινων δωματίων: 1
Τοποθεσία εντός οικισμού
Υψόμετρο: 1200
Τζάκι στο δωμάτιο
Τζάκι σε κοινόχρηστο χώρο
Καθιστικό με τηλεόραση

Υπηρεσίες Εστίαση
Πρωινό
Χρήση κουζίνας
Υπηρεσία καθαριότητας
Τηλέφωνο στο δωμάτιο
Τηλεόραση στο δωμάτιο
Θέρμανση
Χώρος στάθμευσης

Δραστηριότητες και Ενδιαφέροντα Οικολογικές περιηγήσεις

Άλλες δραστηριότητες
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑΒΑΣΕΩΝ ΡΑΦΤΙΓΚ ΣΤΟΝ ΛΟΥΣΙΟ

Αποστάσεις (σε χλμ.) Φαρμακείο: <20> Νομός Αρκαδίας > Δ. Φαλάνθου > ΘΕΟΞΕΝΙΑ
Τύπος καταλύματος: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ
Περίοδος λειτουργίας: ΣΥΝΕΧΗΣ
Τοποθεσία: ΑΛΩΝΙΣΤΑΙΝΑ, TK 22100

Τηλέφωνο: 2710431363
Φαξ: 2103600138

Ιστοσελίδα: http://www.theoxenia-arcadia.gr/

πηγή : agrotravel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails